Dispečink v novém

13. srpen

Dispečink v novém

Další zvýšení kvality dohledu nad jednotlivými EPC projekty a také větší prostor pro hledání dodatečných úsporných opatření. To byly důvody, proč se reorganizovaný tým dispečerů ENESA přestěhoval do Pardubic.

Nyní se na zákaznických linkách setkáte s Petrou Hetychovou a Vítkem Dařílkem.

Oba mají na starosti bezchybný chod dispečinku, dohlíží na správné nastavení systému individuální regulace vytápění – výši provozních teplot a dodržování nočních, víkendových nebo prázdninových útlumů. Kontrolují také provozní parametry kotelen a objektových směšovacích a předávacích stanic. V případě výskytu nestandardních provozních stavů kontaktují vedení organizace a její technické pracovníky, servisní centra provozovatele kotelny příp. dodavatele tepla.

Pracovníci dispečinku nyní kontrolují cca 33 000 dálkově řízených hlavic na radiátorech v 220 objektech a sledují provoz 120 kotelen. V topné sezoně zasahují „na dálku“ průměrně v 10 – 20 objektech denně. 

Dispečink je neocenitelným zdrojem dat o dlouhodobé spotřebě energií. Důsledná analýza těchto informací umožňuje další maximalizaci úspor.  A nejedná se o zanedbatelné částky. Průměrné úspory dosažené díky zavedení energetického managementu představují v jednotlivých projektech 5 – 15 % nákladů na energie.