Cyklovýlet 2023 aneb ENESA na dvou kolech

07. červen

Cyklovýlet 2023 aneb ENESA na dvou kolech
Cyklovýlet 2023 aneb ENESA na dvou kolech
Cyklovýlet 2023 aneb ENESA na dvou kolech
Cyklovýlet 2023 aneb ENESA na dvou kolech

Letos byla předpověď počasí překvapivě dobrá, tedy žádná průtrž mračen, ani tropické horko, tentokrát příjemných 22°C bez deště. Ve 12:00 se tak od pardubického sídla společnosti ENESA mohlo vydat  na cestu dlouhou více než 30 km téměř pět desítek cyklistek a cyklistů na strojích všech značek a proveniencí. Nechyběl ani tradiční tandem Tomáš Klíma a Mirek Marada.

První zastávkou byly tentokrát Němčice, které se nachází na úpatí Kunětické hory, dominanty východočeského Polabí s úctyhodnou nadmořskou výškou 230 m. Tady se účastníci rozdělili do týmů, které pak absolvovaly první tradiční disciplinu a týmovou zeměpisnou poznávačku, kdy bylo třeba správně spojit obrys státu s jeho názvem. 

Pak se peloton zastavil na Machači, což je kouzelné místo uprostřed Čeperských lesů, kde se soutěžilo v manuálně dovednostní štafetě v zatloukání hřebu. 

Poslední soutěžní zastávka byla na louce u obce Srch. Právě zde se konala cyklistická štafeta ve slalomu. Pak už všichni směřovali do Sportovního klubu TCV, kde proběhlo vyhlášení vítězů. 

A jak to dopadlo? Na první místě se umístil tým ve složení: 

  • Kapitánka Klára Krejčí
  • Tomáš Chrz
  • Roman Huzyč
  • Radek Haňur 
  • Petr Brancouzský 
  • Lukáš Bareš

Velké poděkování si zaslouží organizační tým ve složení Radek Řehák, Renáta Teplá, Jiří Petříček, Jakub Venzara a Tomáš Svoboda ml. především za neutuchající nadšení, se kterým tuto akci každoročně pro ostatní zaměstnance ENESA pořádá, vždy s novými nápady a řadou vylepšení.