Běh na dlouhou trať ENESA umí

03. březen

Běh na dlouhou trať ENESA umí

Na startu trasy dlouhé 21,09 km se shromáždilo celkem 12 500 běžců, mezi nimi 8 zaměstnanců společnosti ENESA.

Současně s výstřelem startovní pistole vysvitlo slunce. Pro ty, co měli krátké kalhoty, to byla vynikající zpráva. Zbytku bylo jasné, že to nebude jednoduché. Ve spojení se silným větrem v Karlíně, který se příliš nelíbil ani Keňanům a dalším favoritům, vše naznačovalo, že světový rekord tentokrát opravdu nepadne. Atmosféra však byla úžasná! Přesvědčte se sami na videu!

Barvy ENESA reprezentovala elitní štafeta ve složení Chrz, I. Slavotínek, Miklík, Matějíček. Vynikající výsledný čas 1:44 jim vynesl 62. místo z celkem 455 firemních štafet. Zde je diplom s mezičasy. Celý půlmaraton si zaběhl Avramov, Skála, Bouřil a Ksiazczak. Pro některé to byla první zkušenost s touto trasou, pro další příjemné zpestření tréninkového plánu na květnový maraton, zbytek si vytkl za cíl překonat dosavadní osobní rekord. Úkol splnili všichni na výbornou. Výsledkovou listinu najdete na oficiálních stránkách závodu.

V neděli se také běžel maraton v Bratislavě. I tam byla ENESA mimořádně kvalitně zastoupena. Zuzka Slavotínková doběhla v čase 3:31 jako 19. nejrychlejší žena!

Velké gratulace všem borců za vynikající výkony! Dík patří doprovodným týmům, bez jejichž pomoci by to bylo mnohem těžší!

Dalším termínem letošní běžecké sezony je 4. květen, kdy se v Praze poběží maraton. Přidejte se k nám i Vy!

Zakoupením startovného od neziskové organizace Světlo pro svět přispěla ENESA na pomoc nevidomým v rozvojových zemích.